fbpx
Kontaktdetaljer

Besøksadresse: Skistua
Åpningstider: Alle dager 0800-1600
Postadresse: Trondhjems Skiklub, Pb 1185 Nyborg, 7420 Trondheim
Telefon: 72 56 03 31
E-post: post@skiklubben.no

Ta gjerne kontakt

Gode tips til vinterferien!

Det er klart for vinterferie med fantastiske skiforhold og mange gode turmuligheter i marka! Det kryr av ulike løyper og hytter, og her har vi satt sammen noen tips til deg som vil ut på tur i vinterferien.

Visste du forresten at vi legger ut dagens føremelding med smøretips hver eneste dag, samt har skiutleie på Skistua?

FØREMELDING:

Hver dag innen kl.09.00 legger vi inn «Dagens føremelding» som gjelder for området ved Skistua. Her får man smøretips til skiene, samt oppdatering på hvor tråkkemaskinene har startet. Gå inn på skiklubben.no for å få den daglige oppdateringen og webcam!

TIPS OM TURMÅL:

Det finnes et hav av turmuligheter i marka, både for mosjonisten, familien og de aktive. Vi har plukket ut fem fine turmål som er overkommelig for alle, der distansen er mellom 3 – 6 km én vei. Det er også mulig å legge på lengre distanser ved disse turmålene. Vi anbefaler å sjekke skisporet.no for å se hvilke løyper som er nylig tråkket.

 1. BEKKEN – LIAÅSEN (Estenstadmarka)

Det første turmålet vi anbefaler er «Dagens løype» som gjelder for den første helga i vinterferien (17-18 feb). Da har Wing OK ansvar for å tilrettelegge og merke løypene som går fra Bekken, og man kan velge tre ulike lengder: kort (7 km), mellomlang (15,5 km) og lang (20 km). Alle løypene går opp til eller gjennom Styggdalen, og man kan velge om å gå via Movollen eller å dra på med Stakkalhøgda og Liaåsen i tillegg. Les mer og se kart over løypene her. Estenstadhytta er åpen i vinterferien, sjekk åpningstidene her.

 1. ELGSETHYTTA (fra parkeringen ved Skistua/Henriksåsen i Bymarka)

En skitur til Elgsethytta er en perfekt familietur og det kan kombineres med å stikke innom Gråkallen Skileik på veien. Følg skiltingen forbi Vintervannet og opp mot Vintervasshøgda og videre inn mot Elgsethytta. Dette turmålet har et kupert terreng med lett stigning på veien mot Elgsethytta. Se åpningstidene for Elgsethytta her. Man kan også starte eller avslutte skituren med et stopp for flotte Skistua (se åpningstider her).

 1. GRØNLIA (Fra parkeringen ved Skistua/ Henriksåsen i Bymarka)

En skitur til Grønlia kan også kombineres med en tur innom Gråkallen Skileik, og er et fint turmål for familien. Det er en lett nedoverbakke på vei til hytta ved Grønlia, og en slakk stigning tilbake. Følg skiltingen i marka for å finne frem. Nyt den fine utsikten over Skjellbreia. Se åpningstider for hytta på Grønlia her. Man kan også starte eller avslutte skituren med et stopp for flotte Skistua (se åpningstider her).

 1. RØNNINGEN (fra Granåsen)

Gå fra parkeringsplassen ved Granåsen og opp Strupen, deretter mot krysset som binder løypene fra Smistad, Skogly, Rønningen og Granåsen sammen. Fortsett deretter opp mot Rønningen, som også har en serveringshytte hvor man kan sitte både ute og inne. Her er det en flott utsikt mot Vassfjellet. Man kan også fortsette turen mot Grønlia, eller ned mot Skogly. Se åpningstidene for hytta her.

 1. FJELLSETER – STORHEIA (fra Fjellseter i Bymarka)

Den siste helga i vinterferien (23-24 feb) er det lagt opp til «Dagens løype» ved Fjellseter. Turen starter her og går utover Kobberdammen og mot Tømmerdal (mellom Geitfjellet og Tikneppen), deretter via Klefstad og opp mot Elgsethytta, herifra mot Storheia og til toppen fra «baksida» hvor man kan nyte utsikten! Deretter går løypa mot Kvistningen, Litlheia og tilbake mot Vintervannet. Les mer og se kart her (tur 9). Denne løypa er bare delvis preparert med maskinelt utstyr. Dette er en tur hvor man får prøvd skiferdighetene sine. Den går i noe utfordrende terreng med bratte bakker, spesielt i området rundt Storheia.

Barnevennlighet og pulk-muligheter: Første del av runden frem til Elgsethytta er egnet for barn og pulk. Vi anbefaler derfor å snu ved Elgsethytta og ta turen rundt Vintervannet og tilbake til Fjellseter for de som har med seg pulk og/eller små barn. Et stopp innom Gråkallen Skileik kan også være populært for barna.

 

SKIUTLEIE:

Vi har utleie av smørefrie klassiskski på Skistua i alle ukedager mellom kl. 09:00 -15:00, og mellom kl. 11:00 – 12:00 både lørdag og søndag. Grunnet stor pågang kan vi ikke reservere utstyr på forhånd.

Se mer informasjon og priser her.

GRÅKALLEN SKILEIK:

Gråkallen Skileik er et område som er tilrettelagt for barn på ski like ved Skistua i Bymarka. Her finnes vanlige skiløyper, slalåm og hoppbakker i ulik vanskelighetsgrad og formasjoner som er med å oppøve skiferdigheter gjennom naturlig lek. Det er vanligvis bål i grua, så det er mulig å varme en frossen kropp. Skileiken er et populært område for barn å øve ut sine ferdigheter på ski. Gråkallen Skileik er gratis for medlemmer i Trondhjems Skiklub, og koster kr. 30,- per person for ikke-medlemmer. Les mer om Gråkallen Skileik her.

 

ALPINBAKKENE

Ved Skistua i Bymarka finnes to anlegg for både nybegynnere, snowboardere, slalåmkjørere og randonéløpere. Anleggene har heis og ulike vanskelighetsgrader.

Gråkallen Skisenter (Kleiva)

Anlegget har 5 nedfarter med ulik vanskelighetsgrad. Anlegget drives på natursnø, og er populært blant snowboardere, slalåmkjørere og randoneløpere. I Gråkallen skisenter får du mange skiopplevelser for en billig penge!

Åpningstider i vinterferien:

Torsdag: 11:00 – 16:00

Fredag: 11:00 – 16:00

Lørdag: 11:00 – 16:00

Søndag: 11:00 – 16:00

Priser:

 • Betaling kun med Vipps.
 • Enkeltur kr. 30
 • Dagskort: Barn: 150 kr (medlem og ikke-medlem), voksen: 150 kr (medlem) og 200 kr. (ikke-medlem)

 

Foto: Gaute Myhre

Instruktørbakken / Gråkallparken

Instruktørbakken med Gråkallparken er en bynær alpinbakke som ligger bak Lille Gråkallen ved Skistua. Dette er en fin bakke egnet både for nybegynnere og mer øvede brettkjørere og slalåmkjørere, men det kreves at man har noe erfaring med heis. Fra toppen av bakken er det en fantastisk utsikt over marka, Tømmerdalen og byen.

Gråkallparken er en del av Instruktørbakken og åpnet sesongen 2016/17. For sesongen 2017/18 er bakken drenert, det er hugget trær og bygget gapahuk for ly og hygge.

Åpningstider i Instruktørbakken / Gråkallparken i vinterferien:
 • Mandag: 10:00 – 16:00
 • Tirsdag: 10:00 – 16:00
 • Onsdag: 10:00 – 16:00
 • Torsdag: 12:00-20:00
 • Fredag: 12:00-20:00
 • Lørdag: 10:00 – 16:00
 • Søndag: 10:00 – 16:00

BLI MEDLEM AV TRONDHJEMS SKIKLUB?

Gjennom hele året jobber Skiklubben for et aktivt friluftsliv og tilrettelegger for aktiviteter i marka. Mange frivillige timer legges ned både i barmarksesongen og på vinters tid for å gjøre stier og skiløyper best mulig. Er du bruker av marka og setter pris på det Skiklubben legger ned av arbeid -så støtt oss med ditt medlemskap! Du får mange fordeler som prioritert påmelding og rabatt ved aktiviteter, årsabonnement på magasinet Friluftsliv og gratis adgang til Gråkallen Skileik for å nevne noe. Vil du bidra til flere gode markaopplevelser?

Vi tilbyr familiemedlemskap til kr.600,- barnemedlemsskap til kr. 210,- og enkeltmedlemskap til kr. 435,- og du kan enkelt bli medlem ved å melde deg inn på skiklubben.no eller «vippse» til Trondhjems Skiklub.

Les mer om medlemsfordelene her.