Informasjon om Barneskikurs

Til helga starter barneskikursene for 2018, og vi ser virkelig frem til å ta imot mange skiglade barn!  Her kommer litt generell informasjon angående Barneskikursene:

OPPMØTE

• Grunnkurs: Gråkallen Skileik
• Slalåm og Snøbrett: Parkeringsplassen ved Lille Gråkallen
• Løypekurs og Skiskøyting: Skistumyra

Alle kurs er merket med plakat på oppmøteplassen som viser kursnummer. Oppmøtested de senere dager kan avvike, instruktøren gir beskjed om dette.

KURSTIDER

• Morgen: 10:30 – 12:00
• Ettermiddag: 13:30 – 15:00

Kursene går over fire dager (20., 21., 27. og 28. januar).

TRANSPORT OG PARKERING

Det er begrenset parkeringsmuligheter ved Skistua, så det lønner seg å være ute i god tid før kursstart. Husk at det er parkeringsavgift på alle P-plassene i marka, unntatt på Ferista.

Buss nr. 10 til Skistua har under Barneskikursene jevnlige avganger på formiddagen. Se atb.no for detaljer. Det er mulig å ta bussen fra Ferista og Baklia, for så å kjøre ned lysløypa etter endt kurs. Vi har stor påmelding, så bruk buss om du har mulighet! Vi anbefaler alle å være tidlig ute, og svært gjerne kjøre sammen med andre. Om du skal kjøre helt opp, bruk helst parkeringsplassene på Lille Gråkallen, Henriksåsen eller Øvre- og nedre Fjellseter!

NB! Ved Skistua skjer all parkering oppe på Lille Gråkallen. Det er mulig å sette av barn ved Blomstertjønna, men ikke i rundkjøringen ved Skistua.

BEKLEDNING

Vi minner om å kle barna med gode og varme klær etter vær og temperatur siden det er meldt kuldegrader. Vi anbefaler sterkt votter framfor hansker. Følg gjerne med på vår værstasjon her.

UTSTYR

Husk å se over skiutstyret slik at det er i orden og passer før oppmøte på kursene. For alle deltagere på Grunnkurs og Løypekurs bør skiene være smurt uten klister. Se gjerne spesielt etter om stavene er lange nok – et par staver koster lite, og gjør stor forskjell for barnet! Det er også mye bedre at skiene heller er litt korte enn for lange (spesielt på Grunnkurs). Deltakere på Slalåmkurs og Snøbrettkurs skal ha hjelm. Vi har ikke utstyr til utlån.

På Skiskøytekursene kreves det ikke spesialutstyr, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes.

MAT

Det blir ikke matpause under kursene, så det er viktig at barna har fått mat og drikke på forhånd slik at de holder kurset ut. Skistua serverer enkel frokost mellom kl. 09.00-10.30 alle dager. Skistua holder åpnet mellom kl.09.00-17.00, velkommen innom!

AVSLUTNING

Avslutningen søndag 28. januar foregår på myra ved Skistua hvor alle deltakere får utdelt diplom, pølse og drikke. Her skal også barna hentes etter endt kurs.

ANNET

Ved eventuelle spørsmål angående kursene både på kursdagene og ellers kan du henvende deg til sekretariatet på Skistua (telefon 72 56 03 31 eller e-post skikurs@skiklubben.no).

Av hensyn til barnets utbytte av kurset bør foresatte oppholde seg slik at barna ikke kan se dem under kurset.

Under Barneskikursene er Gråkallen Skileik forbeholdt kursdeltagere, og vil dermed være stengt for annet publikum.

VELKOMMEN PÅ KURS!