Barneskikursene 2017

Om Barneskikursene

Trondhjems Skiklubs Barneskikurs har over 60 års tradisjon i å spre skiglede til barn gjennom lek og tilrettelagte aktiviteter. Vi tilbyr grunnkurs, løypekurs, skiskøyting, turkurs, slalåm, snøbrett og skihopp. Barneskikursene arrangeres hvert år de to siste helgene i januar i Gråkallen Skileik og i området rundt Skistua.

Les mer om hvert enkelt kurs under og klikk på aktuelt kurs for mer informasjon og påmelding.

Barneskikursene er populære og gruppene fylles fort opp. Vi håper på å åpne enda flere kursplasser etter hvert, men det forutsetter at vi får flere instruktører på plass.

Grunnkurs i skiteknikk

Her øves det på helt grunnleggende skiteknikk gjennom øvelser, lek og moro på ski. Knebøy, ploging og fiskebein er i fokus og de aller fleste opplever stor fremgang i løpet av kurset. Kurset passer for barn mellom 5 og 7 år, som enten er helt nybegynnere på ski eller har litt erfaring. For å delta på kurset må barnet ha fylt 5 år i 2016.

Løypekurs

Her øves det videre med grunnleggende skiteknikk. Det blir mer fart på skiene og fokus vil være på å gli lengre i løypene og stå og svinge ned brattere bakker. Det vil være mye lek og moro på dette kurset og det passer for barn mellom 7 og 11 år. Barna bør ha noe skierfaring og det anbefales at de har gått på grunnkurs før de tar løypekurs.

Skiskøyting

Dette kurset er for de barna som vil lære mer om friteknikk på langrennsski. I tillegg til mye lek øves det på grunnleggende skøyteteknikk. Det kreves ikke spesialutstyr for ski skøyting på kurset, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes og staver som er lavere en skulderhøyde. Passer barn fra 9 år som allerede mestrer de grunnlegende ski ferdighetene.

Innføring i slalåm

Her øves på det grunnleggende svingteknikk på alpine ski. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Kurset passer for barn fra 7 år, det anbefales at barna har gått løypekurs før man tar slalåmkurs.

Slalåm

Her øves det videre på svingteknikk og større fart. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Passer for barn fra 9 år som har kjørt noe slalåm fra før.

Innføring i snøbrett

Her øves det på grunnleggende teknikk på snøbrett. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Passer for barn fra 7 år og det anbefales at barna har gått løypekurs eller har en del erfaring fra skikjøring.

Snøbrett

Her øver vi på svingteknikk og hopp med større fart. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Kurset passer for barn fra 9 år som har kjørt noe snøbrett fra før.

Turkurs

Kurset foregår som en dagstur med sekk i Bymarka og har fokus på turplanlegging og løypevalg. Kurset foregår både i og utenfor preparerte løyper. Kurset vektlegger hvordan man kan koke vann, finne en god plass, lage bål og lage «nødbivuakk» på en trygg måte. Skredfare er også tema. Kurset passer for barn fra 10 år som er glade i å gå skiturer.

Merk at turkurset har en annen tidsplan enn de øvrige kursene, da det går over to dager og ikke fire; enten begge kurslørdager eller begge kurssøndager.

Her kan dere se bilder fra Barneskikursene 2015 i bildegalleriet vårt.