Bli instruktør eller assistent på Barneskikursene!

Barneskikursene øker hvert år med flere glade barn på ski! For å sikre kursmulighet til så mange som mulig er vi avhengige av flere instruktører og assistenter. Hvis du eller noen du kjenner ønsker å være med å spre skiglede og delta i et trivelig miljø er dette noe for deg! Ved å være instruktør eller assistent sikrer du også plass til dine barn og de får være med på kurset – helt gratis! Vi arrangerer instruktør- og assistentkurs i begynnelsen av januar som er gratis hvis du er instruktør/assistent ved Barneskikursene.
Har du spørsmål eller at du ønsker å melde deg som instruktør/assistent sender du e-post til post@skiklubben.no

Hvem kan bli instruktører og assistenter?

Skiglade folk over 16 år kan bli instruktører, mens for assistenter er grensen 14 år. For begge roller kreves det normale skiferdigheter. Instruktøropplæring kjøres tidlig i januar hvert år, over to ettermiddager og en helg, og er gratis for de som bidrar under Barneskikursene. Assistenter ønsker vi deltar på vårt 1-dags assistentkurs.

Hva gjør du som instruktør eller assistent på Barneskikursene?

Hver instruktør får ansvar for et kurs med 10 barn, og vil ha med seg en assistent. Du kan velge å ha 1 eller 2 partier (før og/eller etter lunsj) som du følger både lørdag og søndag gjennom to helger – totalt 4 dager. Instruktøren bestemmer hvilke aktiviteter barna skal gjøre, og sammen med assistenten hjelper dere barna å bygge ferdigheter gjennom lek. Siste kursdag markeres oppe på Skistumyra.

Skileiklederkurs januar 2018

Har du lyst til å bli skileikleder og bidra under Barneskikursene eller i Gråkallen Skileik?

Skiinstruktørene i Trondhjems Skiklub arrangerer hvert år et skileiklederkurs som basis for all sin aktivitet. Kurset gir grunnleggende opplæring i løype, hopp og sving på samme par ski.

Kurset går over to dager, modul 1:

• Lørdag 6. januar     kl. 10-16
  • Søndag 7. januar    kl. 10-16

Oppmøte: Skistua

Opptakskrav: Minimum 16 år og egenferdighet på løypeski

Utstyr: Turutstyr alle dager

Pensum: Boken Skileik av Asbjørn Flemmen fås første kursdag

Kursavgift:     Kr. 750,- inkludert litteratur
Gratis for de som gjennomfører praksis under Barneskikursene 2018

Evaluering: Egenferdighet: På skileiklederkurs evalueres ferdighetene gjennom hele kurset, det er ingen eksamen i egenferdighet

Instruksjon: På skileiklederkurs evalueres kandidaten i instruksjon gjennom det som blir gjort på kurset

Oppmøte: Det kreves 100 % oppmøte for å få godkjent kurs

Autorisasjon: Bestått kurs (Modul 1 og 2) gir autorisasjon som Skileikleder i Norges Skiforbund (Modul 2 kan tas neste år)

Spørsmål:Ta kontakt med kontoret på Skistua, tlf. 72 56 03 31

Påmelding innen 5.jan.

Bli skileikleder du også – Velkommen på kurs!

Alpint veilederkurs januar 2018

Kurset kvalifiserer deltakerne til å kunne veilede barn på alpinkurs. Merk at kurset ikke gir noen autorisasjon, men vil sette deltakeren i stand til å gjennomføre skikurs i alpint for barn (nybegynnere og videregående) som veileder.

Kurset går over fire dager:

• Onsdag 9. januar    kl. 18-21
  • Torsdag 11. januar    kl. 18-21
  • Lørdag 13. januar     kl. 10-16
  • Søndag 14. januar    kl. 10-16
Oppmøte:
  • Onsdag og torsdag: Teori møterom i 2 etg på Skistua.
  • Lørdag og søndag: Praksis i instruktørbakken

Opptakskrav: Minimum 16 år og rimelig egenferdighet på alpinski

Utstyr: Alpinski

Pensum: Boken Den alpine lærevei – Skiteknikk av Gunhild Harman. Denne meget pedagogiske og lettleste boken forutsettes lest på egen hånd før kurset starter.

Kursavgift: Kr. 1 200,- inkludert litteratur
Gratis for de som gjennomfører praksis (minimum fire «økter») under Barneskikursene 2018

Egenferdighet og instruksjon: På veilederkurset blir egenferdighetene forbedret gjennom praktiske øvelser i løpet av kurset, slik at deltakerne kan vise øvelser og forklare elementer. Instruksjon/veiledning blir vektlagt slik at deltakerne kan forklare med enkle ord og i korte vendinger hva som skal skje. «Learning by doing»!

Påmelding innen 31. desember.

Bli alpin veileder du også – Velkommen på kurs!