Oppmøte

Grunnkurs møter opp i Skileiken alle dager. Løypekurs, Skiskøytekurs, Turkurs og Skihopp møter opp på myra rett nedenfor Skistua. Slalåmkurs og snøbrettkurs møter ved parkeringsplassen ved Litl-Gråkallen ovenfor Skistua.

Mat og drikke

NB! Det blir ikke matpause under kursene, så det er viktig at barna har fått mat og drikke på forhånd slik at de holder kurset utSkistua serverer frokost fra kl. 09.00-10.30 til første kursstart (”Morgen”) alle dager. Pris kr. 65 for barn og kr. 95 for voksne.

Vær

Instruktørene vil ta hensyn til vær og vind. Er du i tvil om forholdene kan du følge med på føremeldingen og værstasjonen vår (til venstre på denne siden) – på værstasjonen finner du aktuell temperatur og vind, samt bilde oppdatert hele døgnet. Været i marka er ofte bedre enn i byen. Det skal svært mye til før vi avlyser kurset.

Når snøfoholdene er utfordrene, vil vi vurdere muligheten av å flytte kursene til en annen arena. Informasjon om dette vil i så fall bli gitt ut.

Transport og parkering

Bil

Barneskikursene er en stor begivenhet og det kan bli vanskelig å finne parkeringsplass, spesielt ved Skistua. Vi anbefaler alle å være tidlig ute, og svært gjerne kjøre sammen med andre. Om du skal kjøre helt opp, bruk helst parkerings­plassene på Henriksåsen og Øvre Fjellseter! NB! På Skistua skjer all parkering oppe på Lille Gråkallen.

Buss

Benytter man seg av kollektivtrafikk er buss nr. 10 det beste alternativet. Den går fra sentrum og opp til Skistua, og stopper også på Ferista og Baklidammen. Det kan også være en mulighet å ta buss nr. 8 eller 18 til Byåsen butikksenter og bytte til nr. 10 der.

Vi anbefaler å ta buss nr 10 til Skistua under Barneskikursene: Lørdag fra byen kl 9:50 og 11:50, søndag kl 9:5011:50 og 12:20. Det er mulig å ta bussen fra Ferista og Baklia, for så å kjøre ned lysløypa etter endt kurs. Vi har stor påmelding, så bruk buss om du har mulig­het!. Det vil også bli satt opp noen ekstra busser i forbindelse med Barneskikursene. For mer info, se AtB sine nettsider.

Utstyr

Husk å se over skiutstyret slik at det er i orden og passer før oppmøte på kursene. For alle deltagere på Grunnkurs og Løypekurs bør skiene være smurt uten klister. Se gjerne spesielt etter om stavene er lange nok – et par staver koster lite, og gjør stor forskjell for barnet! Det er også mye bedre at skiene heller er litt korte enn for lange (spesielt på Grunnkurs). Deltakere på Slalåmkurs, Snøbrettkurs og Skihopp skal ha hjelm. Vi har ikke utstyr til utlån. På Skiskøytekursene kreves det ikke spesialutstyr, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes. Pass også på at deltageren har gode og varme klær. Vi anbefaler sterkt votter framfor hansker.

Fotografering

Det vil bli tatt bilder av gruppene under kursene, som etterhvert vil bli lagt ut på nettsidene og Facebook. Dersom noen ikke ønsker barnet sitt fotografert, vil det bli tatt hensyn til dette.

Avslutning

Kursene avsluttes søndag 29. januar med en sermoni på myra ved Skistua, og her får alle deltakere får utdelt diplom, pølse og drikke. Her skal også barna hentes etter endt kurs.

Annen informasjon

Av hensyn til barnets utbytte av kurset bør foresatte oppholde seg slik at barna ikke kan se dem under kurset. Er det noen av foreldrene som ønsker å hjelpe oss som assistenter på kursene ta kontakt på telefon 72 56 03 31 eller send e-post til skikurs@skiklubben.no.

Spørsmål

Det er mulig å ta kontakt med Trondhjems Skiklub på telefon 72 56 03 31 eller epost skikurs@skiklubben.no. Telefonnummeret betjenes også under kursene.

Velkommen til den flotte Skistua for servering før, under og etter kursene!