Grunnkurs i skiteknikk

Her øves det på helt grunnleggende skiteknikk gjennom øvelser, lek og moro på ski. Knebøy, ploging og fiskebein er i fokus og de aller fleste opplever stor fremgang i løpet av kurset. Kurset passer for barn mellom 5 og 7 år, som enten er helt nybegynnere på ski eller har litt erfaring. For å delta på kurset må barnet ha fylt 5 år i 2016.

Oppmøte: Skileiken klokken 10.30-12.00 (formiddag) 13.30-15.00 (ettermiddag)

Anbefalt utstyr: Ski uten klister

Løypekurs

Her øves det videre med grunnleggende skiteknikk. Det blir mer fart på skiene og fokus vil være på å gli lengre i løypene og stå og svinge ned brattere bakker. Det vil være mye lek og moro på dette kurset og det passer for barn mellom 7 og 11 år. Barna bør ha noe skierfaring og det anbefales at de har gått på grunnkurs før de tar løypekurs.

Oppmøte: Myra rett nedenfor Skistua klokken 10.30-12.00 (formiddag) 13.30-15.00 (ettermiddag)

Anbefalt utstyr: Ski uten klister

Skiskøyting

Dette kurset er for de barna som vil lære mer om friteknikk på langrennsski. I tillegg til mye lek øves det på grunnleggende skøyteteknikk. Det kreves ikke spesialutstyr for ski skøyting på kurset, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes og staver som er lavere en skulderhøyde. Passer barn fra 9 år som allerede mestrer de grunnlegende ski ferdighetene.

Oppmøte Skiskøyting: Myra rett nedenfor Skistua klokken 10.30-12.00 (formiddag) 13.30-15.00 (ettermiddag)

På Skiskøytekursene kreves det ikke spesialutstyr, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes.

Påmelding kommer

Priser alle kurs:

Deltakere som er medlem av Trondhjems Skiklub får kurset til medlempris.

Medlem: kr 550,-  (billettavgift kommer i tillegg)

Medlemskap gir også mange andre fordeler. Les mer om disse fordelene og meld deg inn som medlem her.

Ikke-medlem: kr 830,-  (billettavgift kommer i tillegg)