Løypa er 2 kilometer og byr på en stigning på 200 meter – passe langt og passe hardt!

Akkurat så hardt at man kan ”skryte” litt av egen prestasjon!  Lengden på Trondheims Bratteste er valgt for at alle skal klare å fullføre, samtidig er den tøff nok til å gi alle en overkommelig utfordring, uansett nivå!

Starten går ved Nedre Fjellseter parkering videre til sletta nedenfor Fjellseter kapell. Traseen passerer kapellet og fortsetter stigningen opp mot Studenterhytta. Så følger et slakt parti ned mot Skistua og her blir det kniving om spurtprisen, en spurtpris for hver startpulje. Etter dette lette partiet får vi et parti med jevn stigning opp fra Blomstertjønna. Traseen følger så hovedløypa som slynger seg i sikk-sakk opp mot toppen.

Videogjennomgang av løypa

Sjekk ut løypa her!

Skovalg

Vi anbefaler å bruke en eller annen form for terrengsko. Har du derimot ikke dedikerte terrengsko er heller ikke det noe problem. Bruk de mest sporty skoene du har, og sko som tåler å bli litt møkkete.

Underlaget er fast dekke bestående av gruset sti og bred sti opp slalåmbakke. Test gjerne traseen før konkurransen, Trondheims Bratteste traseen er alltid åpen.

Løypekart

Høydeprofil