Rulleski -en god treningsform

Stadig flere mosjonister bruker rulleski som treningsform. Trening på rulleski gir variasjon i treningen, man bruker store muskelgrupper og det er skånsomt for kroppen. Det er også en flott mulighet til å vedlikeholde og forbedre skiteknikken frem mot neste vintersesong.

Rulleskikurs

For mange kan det være en utfordring å mestre rulleskiene i starten og derfor tilbyr Skiklubben rulleskikurs for de som føler seg litt usikker på rulleski.

Kursbeskrivelse, klassisk teknikk:

På kurset lærer du å bremse og svinge. Dette er viktig for sikkerheten når vi ferdes langs veiene på rulleski. Det legges vekt på grunnprinsippene i de ulike klassiskteknikkene slik som: staking, diagonalgang og dobbelttak med fraspark. Etter endt kurs skal du være godt rustet til å gjennomføre en rulleskiøkt på egen hånd.
Hvem passer kurset for?
Instruktøren gir individuelle tilbakemeldinger og arbeidsoppgaver til den enkelte. Dette gjør at kurset passer for både de som har gått litt på rulleski fra før og de som prøver rulleski for første gang. Granåsen skistadion brukes som teknikkområde og gruppa holdes samlet.

Tidspunkt:  Mandag 4.sept og torsdag 7.sept

Varighet: 2×60 min

Tidspunkt: 19.00-20.00

Sted: Granåsen

Muligheter for å leie rulleski

Kursavgift: Kr. 800,- for medlemmer og kr. 1100,- for ikke-medlemmer

Felles rulleskitrening

Felles rulleskitrening starter opp fra høsten. Dette tilbudet passer for de som har gått på rulleski før og som føler seg trygg på rulleski. Øktene vil variere med styrkestaking, intervall, teknikktrening og langkjøring. Klassisk stil.

Tidspunkt: Torsdager: 24.08.-05.10 kl.19.00-20.00
Sted: Ila og Granåsen
Treningsavgift:  kr. 400,- (gratis for de som har UTE-kortet og Ute-Pluss)

Mulighet for å leie rulleski