hyttene

Hytter og åpningstider

Serveringshytter i markaområdene er en gammel og til dels hevdvunnen måte å drive friluftstilrettelegging på i Trondheim.

skiutleie

Skiutleie

Skiklubben har langrennski for utleie på Skistua. Utleie skjer i Skiklubbens kontor som er åpnet på hverdagene.

turmal-skistua

Turmål Skistua

Her finner du en del turforslag der du kan starte i de ytre delene av marka og gå opp til Skistua.

sykling-i-marka

Sykling i marka

Det er blitt meget populært å sykle i marka. Du finner syklister langs veger og stier i alle markaområder.

Dagens føremelding

Det har falt en del snø i løpet av natten til søndag. Det er kjørt spor fra Skistua til Elgsethytta og Grønnlia, og i Fjellsetermyrløypa. Vårløypa er kjørt med scooter både lørdag og søndag.  I dag er det -1gr ved Skistua kl. 12.

Vi anbefaler Violett V50 eller Multigrade smørning til dagens skitur.

Ha en fin adventssøndag!

Vår værstasjon gir deg live måling av vær og vind samt webkamerabilder fra marka.

Kart over sti- og løypenettet i Trondheim Bymark.

Trondheim kommune har ferdigstilt de nye lysløypene på Fjellsetermyra. Det er nå i alt fire sløyfer, og man har nå fire distanser man kan trene i. Det er to km, tre km, fire km og fem km. I tillegg kan man forlenge hele treningsrunden med å gå i den gamle fem km traseen i Henriksåsen. Løypene er merket med fartsretning, samt stedsnavn og distanse for turløypene.

Her finner du kartet lysløyper i Fjellsetermyra.

Kollektivtransport

Kollektivtransport er en ypperlig måte å komme seg til marka på.

Har du reist kollektivt opp til Skistua eller Lian, kan du avslutte skituren med en flott nedfart.

I helgene kan du ta med deg inntil 4 barn gratis på en voksen billett. Da koster det ikke mer å ta bussen opp enn det du ellers må betale i parkeringsavgift i skisesongen.

Trikk

Gråkallbanen tar deg fra Midtbyen til Lian.

Klikk her for rutetider

Buss

Buss nr 10 fra Dronningens gt til Skistua.

AtBs bussruter

Legg merke til at en del av avgangstidene lørdag og søndag kun kjøres fra midten av Januar til midten av april.

I 2011 betyr dette at helgen 15-16 januar er den første helgen bussen kjører alle avgangene.

Trondheim kommune har ansvaret for parkeringplassene i Bymarka.

Les videre for mer informasjon om parkering i Bymarka.

Brøytede turveier

Vinterbrøytede turveger: