Dagens Løype, 11.12.mars Trollahaugen – Baklia er dessverre avlyst pga lite snø

Trollahaugen – Baklia

Dagens Løype avlyses på grunn av at det er for lite snø i traseen.

11. mars – 12. mars

skjermbilde-2016-12-29-kl-11-46-25

RUTEBESKRIVELSE:

Løypa går i de nordlige deler av «klassiske Bymarka». Turen starter fra barnehagen øverst i Trollahaugen, eller ved Baklidammen. Turen kan også starte fra P-plass i Baklia. Buss nr. 10 til Baklia. Fra Trollahaugen går vi TILs lysløpe i lett stigning ca. 1,5 km opp til Damhaugen, hvor kaffe, saft, buljong eller te med «noko attåt» venter på dem som har lyst på en liten rast. Etterpå blir det å fortsette mot Tømmerdalen, hvor lang løype tar av til Herberndammen, mens kort løype går direkte til Svahylla. Etter at lang løype har rundet Flakkheia, Stadsheia og Klefstadåsen, møtes løypene ved Svahylla og går over Revberget mot Kobberdammen videre forbi Tempervoll og Lavollen, over Baklidammen og hvor de som startet der er ferdig med sin runde. Turen tilbake til Trolla går over demningen på Baklidammen, forbi Sommerseter, over Gamle Bynesvei og opp mot Geitfjellet. Nedfarten herfra går vestover mot flatene ved Tikneppen og ned på Driftsveien, som vi følger ca. 1 km. til vi tar av nedover mot Nydammen.

Fra Nydammen går vi mot løypa ned til Damhaugen.

De som skal til Damhaugen for kaffe og vaffel, eller til Trollhaugen, går til høyre, og de som startet i Baklia går til venstre. De med minst skiferdigheter, og med pulk, vil få en utfordring enkelte steder. Spesielt på hardt føre i området Herbernheia og Revberget. Trolla Idrettslag er løypelegger og ønsker alle en riktig god tur!

Lang løype: 21 km

Kort løype: 15 km