Tur 3 Skogly – Bjørktjønna

14. januar – 15. januar

skjermbilde-2016-12-21-kl-15-02-41

RUTEBESKRIVELSE:

Denne helga går turen i de sørlige trakter av Bymarka. Dette er et terreng som Skogskarene kjenner godt. Start fra Skogly.

Fra parkeringsplassen går løypa ut langs skistadion til Leinstrand IL. Løypa tar av fra lysløypa og går over Skarsleite, videre ut til Busklein- bekken og over Storsetermyra retning Sølvskakkeltjønna. Her kommer løypa fra Granåsen, hvis du starter der.

Vi tar av til Rønningen i krysset hvor vi møter løypene fra Smistad og Granåsen. På Rønningen kan du ta kafferasten, før du fortsetter over Leiråsen og ned mot Marken.

Kort løype tar av mot Svartvatnet og fortsetter forbi Vellikvatnet og Lauglovatnet tilbake til start på Skogly. Lang løype fortsetter mot Bjørktjønna og Torgeirstuseter, følger videre Marka Rundt-traséen inn i Langdalen, opp til Bjørndalsmyra, over til Rogntjønna. Derfra går det ned mot Vintermyra og østover myrene og inn i lysløypa som tar deg tilbake til starten ved Skogly.

Skogskarenes klubb er løypelegger og ønsker god tur!

Lang løype: 16 km

Kort løype: 12 km