Alder: 5-12 år (2009-2014)

Tidspunkt: lørdag og søndag 18.-19.01 og 25.-26.01.2020

Kursene går over de to siste helgene i januar 2020, et kurs går over 4 kursdager. Med unntak av turkurset som går søndag begge helgene.

Formiddagskurs 10:30-12:00
Ettermiddagskurs: 13:30-15:00

Sted: Skistua, Gråkallen Skileik og Instruktørbakken

Utstyr: Eget utstyr

Deltakeravgift

Medlem av Trondhjems Skiklub kr. 610,-
Ikke medlem av Trondhjems Skiklub kr. 890,-

I tillegg kommer det et betalingsgebyr.

Medlemskontingent for 2019 må betales for å få medlemsrabatt, denne sendes ut til medlemmer på e-post i desember 2019

Oppmøte

Grunnkurs møter opp i Gråkallen Skileik alle dager. Løypekurs, Skøytekurs og Turkurs møter opp på myra rett nedenfor Skistua. Slalåmkurs og snøbrettkurs møter ved parkeringsplassen ved Litl-Gråkallen ovenfor Skistua.

Mat og drikke

NB! Det blir ikke matpause under kursene, så det er viktig at barna har fått mat og drikke på forhånd slik at de holder kurset ut.

Frokost på Skistua: I forbindelse med Barneskikursene serverer Skistua frokost fra kl. 09.00 til 10.30 alle dager til en pris av kr. 65,- for barn og kr. 95,- for voksne.

Vær

Instruktørene vil ta hensyn til vær og vind. Er du i tvil om forholdene kan du følge med på føremeldingen og værstasjonen vår – på værstasjonen finner du aktuell temperatur og vind, samt oppdatert bilde hele døgnet. Været i marka er ofte bedre enn i byen. Det skal svært mye til før vi avlyser kurset.

Når snøforholdene er utfordrende, vil vi vurdere muligheten av å flytte kursene til en annen arena. Informasjon om dette vil i så fall bli gitt ut.

Utstyr

Husk å se over skiutstyret slik at det er i orden og passer før oppmøte på kursene. For alle deltagere på Grunnkurs og Løypekurs bør skiene være smurt uten klister. Se gjerne spesielt etter om stavene er lange nok – et par staver koster lite, og gjør stor forskjell for barnet! Det er også mye bedre at skiene heller er litt korte enn for lange (spesielt på Grunnkurs). Deltakere på Slalåmkurs og Snøbrettkurs skal ha hjelm. Vi har ikke utstyr til utlån. På Skiskøytekursene kreves det ikke spesialutstyr, men for å få til skøyteteknikken kan ikke smørefrie ski eller ski med smurning brukes. Pass også på at deltageren har gode og varme klær. Vi anbefaler sterkt votter framfor hansker.

Transport og parkering

Bil
Barneskikursene er en stor begivenhet og det kan bli vanskelig å finne parkeringsplass, spesielt ved Skistua. Vi anbefaler alle å være tidlig ute, og svært gjerne kjøre sammen med andre. Om du skal kjøre helt opp, bruk helst parkerings­plassene på Henriksåsen og Øvre Fjellseter! NB! På Skistua skjer all parkering oppe på Lille Gråkallen.

Buss
Vi anbefaler å ta buss nr. 26 til Skistua under Barneskikursene. Den går fra sentrum og opp til Skistua, og stopper også på Ferista og Baklidammen. Den går fra byen lørdag kl. 09:50 og 11:50 og søndag kl. 09:50, 11:50 og 12:20. For mer info, se AtB sine nettsider.

Fotografering

Det vil bli tatt bilder av gruppene under kursene, som etterhvert vil bli lagt ut på nettsidene og sosiale medier. Dersom noen ikke ønsker barnet sitt fotografert, vil det bli tatt hensyn til dette. Reservering mot dette må opplyses om ved påmelding.

Avslutning

Kursene avsluttes søndag 26. januar med en seremoni på myra ved Skistua. Her skal også barna hentes etter endt kurs.

Annen informasjon

Av hensyn til barnets utbytte av kurset bør foresatte oppholde seg slik at barna ikke kan se dem under kurset. Er det noen av foreldrene som ønsker å hjelpe oss som assistenter på kursene ta kontakt på telefon 72 56 03 31 eller send e-post til post@skiklubben.no.

Spørsmål

Informasjon om kursene vil bli lagt ut fortløpende på vår hjemmeside. Dette gjelder også kursdager med helt spesielle forhold som lite snø, regnvær eller sterk kulde. Ved eventuelle spørsmål angående kursene både på kursdagene og ellers kan du henvende deg til sekretariatet på Skistua (telefon 72 56 03 31, e-post skikurs@skiklubben.no. Telefonnummeret betjenes også under kursene.

Velkommen til den flotte Skistua for servering før, under og etter kursene!