Fine turmål i påska

Med snø i hele marka, flotte preparerte løyper så langt øyet rekker og sol i vente, kan dette bli en fantastisk påske i Trondheim. Det finnes mange flotte turmål og fine løyper, og her kommer vi med noen tips til deg.

Vi anbefaler også å sjekke vår daglige føremelding på hjemmesiden, og ikke minst www.skisporet.no for å få oversikt på de nyeste preparerte løypene i området. GOD TUR!

Dagens føremelding

Føremeldingen for sesongen 2018/2019 er avsluttet. Takk til alle som har fulgt oss gjennom vinteren.

Skiklubben ønsker alle god tur i marka på sommerføre!

«Dagens Løype» – Skaunakjølen

Dagens løype gjelder denne påska fra lørdag 24.mars til mandag 2.april. Det er Skaun IL som er løypelegger, og de ønsker velkommen til årets påsketur fra Krogstadsetra.

Anbefalt startpunkt fra Krogstadsetra, over Storvollmyra og deretter mot Tornåsen. Fra Tornåsen er det rundløype, enten mot Svarttjønna eller mot Elgshøgda. Fra Elgshøgda får man en storslagen utsikt mot Sylan i øst, Igelfjellet, store deler av Trollheimen med Snotas kjente profil godt synlig. 700 meter ned fra Elgshøgda går det løype mot Svarttjønna, derfra enten mot Tornåsen eller 4 km ned til Melbysletten (hvor det også er parkering). Her passeres også Meskogsvatnet.

Man kan velge to ulike lengder på turen, 11,9 km eller 14,7 km – og anbefalt startpunkt er Krokstadsetra pga parkeringsplasser og fastere løyper. God tur!

Vårløypa

Vårløypa er et flott tur i Bymarka, som starter fra Fjellseter eller Skistua. Ved vestenden av Vintervannet starter Vårløypa som går sydover rundt Litlheia og så nordover på østsiden, under Storheia, langs Kvistningen og fram til Elgsethytta. Tilbaketuren legges først langs hovedløypa, men ved Vullumen kan man ta av mot venstre og gå Kalmarløypa rundt Vintervannshøgda til Vintervannet. Mot Fjellseter går man langs sydsiden av Vintervannet og hovedløypa mot Henriksåsen p-plass.

Grønlia

En skitur til Grønlia kan kombineres med en tur innom Gråkallen Skileik, og er et fint turmål for familien. Siden 1925 har hytta vært åpen for turgåere, skiløpere, trillere og alle andre som er ute i Bymarka i Trondheim. Det er en lett nedoverbakke på vei til hytta ved Grønlia, og en slakk stigning tilbake. Følg skiltingen i marka for å finne frem, og nyt den fine utsikten over Skjellbreia. Hytta på Grønlia holder åpent hele påska: Palmesøndag (10-16), mandag 26.03 (11-15), tirsdag 27.03 (10-15), onsdag 28.03 (10-15), Skjærtorsdag – 2.påskedag (10-16). Middag utgår 26.03, 28.03 og 2.påskedag.

Foto: Nymoen

Elgsethytta

En skitur til Elgsethytta er en perfekt familietur og det kan også kombineres med å stikke innom Gråkallen Skileik på veien. Følg skiltingen forbi Vintervannet og opp mot Vintervasshøgda og videre inn mot Elgsethytta. Dette turmålet har et kupert terreng med lett stigning på veien mot Elgsethytta. Elgsethytta holder åpent hele påska mellom kl.10.00 – 16.00. Man kan også starte eller avslutte skituren med et stopp for flotte Skistua.

Foto: Elgsethytta