Klargjør skia for lagring!

Våren har virkelig gjort sin ankomst, og det er kun flekker av snø som ligger igjen ute i marka. Det er på tide å pakke vekk skiene for denne sesongen. Hvordan man legger bort skia etter årets sesong har stor betydning for hvordan de er å gå på neste vinter.

Her er noen tips for hvordan man kan rengjøre, vedlikeholde og oppbevare skia til neste vinter:

1. Fjern og rens skia for gammel smøring og andre urenheter.
  2. Sett inn skiene med glider, gjerne med en fet glider. Glider legges ikke i området der du har festevoks og klister.
  3. Skiene trives best om de blir oppbevart i en kjølig kjeller, bod eller garasje. Direkte sollys bør unngår.

Denne prosessen tar ikke lang tid og man gjør en god jobb for å vedlikeholde utstyret. Før neste sesong trenger man kun å ta av glideren og legge på ny festesmøring.

I videoen under kan du se mer detaljert hvordan vi renser skia og legger på ny glider.