Dagens Løype 18.-19. mars er flyttet fra Leinstrandmarka og ned i den vakre Leinstrand-bygda!

Takket være mye snø de siste to ukene kan vi friste med oppkjørte løyper i en trase hvor de færreste har gått på ski. Folk flest ser vanligvis Leinstrand fra bilvinduene, på tur gjennom bygda etter E6 eller E39. Nå tilbyr vi en rundtur på ski gjennom hele bygda.

De spreke bør parkere på Skogly, og følge løypa forbi Ringvål, over Leinbakkan og Skjefstadbakkan og ned til Skjetlein. Fra Skjetlein er det ei rundløype som kan gås i begge retninger. Om en velger å gå med klokka/sola, drar løypa østover forbi Skjetlein videregående skole og opp mot Kattem. Så blir det en runde øst og sør i bygda, hvor E6 og E39 krysses i ufarlige over- eller underganger. Ved Eggbakken går løypa i frisk utforkjøring, og nå lukter det velfortjent pause!

I stabburet på Eggan Nedre er det åpen ski-cafe (kl 12-18) med både vafler, kaker, varm mat og god drikke. Fra Eggan er det ikke langt opp til Skjetlein.

Runden nede i bygda er ca 15 km. Fra Ringvål til Skjetlein er det ca 5 km. Dvs. at du kan loggføre ca 25 km når du er tilbake ved bilen på Skogly. For de som ønsker en kortere tur anbefaler vi parkering ved Shell Klett eller ved Skjetlein Landbruksskole. Ved Leinstrand kirke og Nypvang skole er det også en del p-plasser.

Alle som ønsker ei ny turopplevelse er hjertelig velkommen til Leinstrand denne helga!

Leinstrand Idrettslag og Trondhjems Skiklub ønsker god tur bygda rundt!

 

Klikk her for å se løypekartet!

Dagens Løype informasjonsside