Slik smører du skia i påska

Skiklubbens føremelding for påsken:

HARD OG KORNETE SNØ

Ved hard og kornete snø legger man først et lag med Swix isklister (KX 30) i bunn med Swix violet special (KX 35) klister som topplag. Dette er trolig en blanding som vil fungere best tidlig på dagen om det har vært minusgrader gjennom natten.

VÅR OG GROVKORNET SNØ

Ved våt og grovkornet snø legger man først et lag med Swix isklister (KX 30) i bunn med Swix rødklister (KX 65/75) som topplag.

Dette er trolig en blanding som vil fungere best senere på dagene da snøen har blitt våt og løs.

GJENNOM HELE DAGEN

Om man vil velge kun én type klister som vil fungere godt gjennom hele dagen er Swix VM-universal (K 22) et godt alternativ. Universalklisteret vil være mer slitesterkt om Swix isklister legges i bunn.

Vi kan også anbefale Swix sin digitale smøreekspert GripTip, både på hjemmesida og som app. Her kan du legge inn snøforholdene og temperatur – og deretter få anbefalt smøretips. I tillegg legger vi ut dagens føremelding på skiklubben.no hver eneste morgen.

Skiklubben ønsker alle sammen god tur og god påske! 😊