Drømmepåske i marka – tips til turmål

Vårløypa

Selv om påsken er sen og det er bart i Trondheim sentrum, så er det mye snø og flott skiføre i marka. De siste dagene før påske har vi kunnet nyte fantastiske skareforhold på myrene i nedre deler av Bymarka. Også i øvre deler av marka begynner nå skareforholdene å sette seg, så fremt vi får plussgrader på dagen og minusgrader om natten. Dette byr på skimuligheter overalt hvor det er snø!

Dette er Skiklubbens beste tips til en flott påsketur med ski på beina:

BYMARKA

Vårløypa

Scooterkjørt skiløype som går fra vestenden av Vintervannet og rundt Litjheia. Løypa går så nedenfor Storheia i området vi kaller Kvistninghylla. Følger du løypa videre kommer du til Elgsethytta.

Heiløypa

Maskinpreparert skiløype som går innover mot «Heiene» i Bymarka. Løypa tar av på nedsiden øst for Rundheia og går innover mot Litjheia og Storheia. Det er mulig å kombinere en tur i Heiløypa og Vårløypa.

ESTENSTADMARKA

Vi anbefaler å starte turen fra Bekken P-plass. En flott tur er å følge lysløypa i retning mot Lomtjønna, for så å følge skiltingen mot Rossmo. Fra Rossmo følger du løypa på østsiden av Tomsetåsen og nedover Styggdalen. På denne runden er det mulig å ta en avstikker opp mot Liaåsen, Estenstadmarkas høyeste topp.

Estenstadmarka

SKAUNAKJØLEN

Sesongens siste Dagens Løype går på Skaunakjølen, ca. 500 meter over havet. Turen er merket fra både Melbyslettet og Krogstadsætra. Begge turene er ca. 15 km. lange fra begge utgangspunkt i flott turterreng. Her kan du velge mellom skøytetrasé og klassiskspor, og få en storslagen utsikt mot Sylan og Trollheimen fra Elgshøgda.

Det er Skaun IL som er løypelegger, og vi ønsker alle god tur. Heftet for Dagens løype kan lastes ned her.