Bli skiinstruktør!

Legg inn din informasjon her, så tar vi kontakt med deg. Dersom du kun ønsker å få tilsendt informasjon om det å være frivillig, huk av dette valget.

Bli instruktør eller assistent på Barneskikursene!

Barneskikursene øker hvert år med flere glade barn på ski! For å sikre kursmulighet til så mange som mulig er vi avhengige av flere instruktører og assistenter. Hvis du eller noen du kjenner ønsker å være med å spre skiglede og delta i et trivelig miljø er dette noe for deg! Ved å være instruktør eller assistent kan du blant annet få gratis plass til dine barn eller ditt barnebarn. Vi arrangerer innføring i kurskonseptet i begynnelsen av januar for nye instruktører og assistenter.

Hvem kan bli instruktører og assistenter?

Skiglade folk over 16 år kan bli instruktører, mens for assistenter er grensen 14 år. For begge roller kreves det normale skiferdigheter. Instruktør/assistentopplæring kjøres tidlig i januar hvert år, over to ettermiddager, og er gratis for de som bidrar under Barneskikursene.

Hva gjør du som instruktør eller assistent på Barneskikursene?

Hver instruktør får ansvar for et kurs med opp til 10 barn, og vil ha med seg en assistent. Du kan velge å ha 1 eller 2 partier (før og/eller etter lunsj) som du følger både lørdag og søndag gjennom to helger – totalt 4 dager. Instruktøren bestemmer hvilke aktiviteter barna skal gjøre, og sammen med assistenten hjelper dere barna å bygge ferdigheter gjennom lekbaserte øvelser.

Innføring i kurskonseptet

Trondhjems Skiklub inviterer deg til innføring i kurskonseptet to ettermiddager i januar på Skistua/i Gråkallen skileik. Her får du en innføring i hva Barneskikursene er, hva målene er for de ulike kursene, og tips til praktiske øvelser og skileik for barna tilpasset de ulike kursene.

Gjennom innføringen får du:
– Gjennomgang av læringsmålene for nybegynnere på ski
– Tips og gjennomføring av aktiviteter som fremmer læringsmålene
– Bli kjent med mulighetene som ligger i Gråkallen Skileik og bruk av upreparert terreng
– Kort om undervisningsprinsipper og metoder

Etter innføringen skal du:
– Være rustet til å være instruktør/assistent under Barneskikursene (grunnkurs, løypekurs og skøyting)
– Ha god kjennskap til bakker, hopp, løyper
– Ha en god aktivitetsbank å plukke aktiviteter fra

Omfang:
– 2 ettermiddager på 2,5 timer
– Vi bruker tiden effektivt og legger opp til et opplegg som har stor relevans for den kurstype du skal være instruktør/assistent på.

Også erfarne instruktører og assistenter oppfordres til å delta på dette, slik at vi alle blir bedre kjent.

Dette blir gøy og lærerikt!