Velkommen til Barneskikursene!

Trondhjems Skiklubs Barneskikurs har over 60 års tradisjon i å spre skiglede til barn gjennom lek og tilrettelagte aktiviteter. Vi tilbyr grunnkurs, løypekurs, skøyting, turkurs, slalåm og snøbrett. Barneskikursene arrangeres 22.-23. januar og 29.-30. januar i Gråkallen Skileik og i området rundt Skistua.

Grunnkurs i skiteknikk

Her øves det på helt grunnleggende skiteknikk gjennom øvelser, lek og moro på ski. Knebøy, ploging og fiskebein er i fokus og de aller fleste opplever stor fremgang i løpet av kurset. Kurset passer for barn mellom 5 og 7 år, som enten er helt nybegynnere på ski eller har litt erfaring. For å delta på kurset må barnet ha fylt 5 år i 2021.

Løypekurs

Her øves det videre på grunnleggende skiteknikk. Det blir mer fart på skiene og fokus vil være på å gli lengre i løypene og stå og svinge ned brattere bakker. Det vil være mye lek og moro på dette kurset og det passer for barn mellom 7 og 11 år. Barna bør ha noe skierfaring og det anbefales at de har gått på grunnkurs før de tar løypekurs.

Skøytekurs

Dette kurset er for de barna som vil lære mer om friteknikk på langrennsski. I tillegg til mye lek øves det på grunnleggende skøyteteknikk. Det kreves ikke spesialutstyr for skiskøyting på kurset, men for å få til skøyteteknikken må skiene være helt uten festesmøring. Smørefrie ski kan derfor ikke brukes. Stavene bør være til cirka skulderhøyde. Passer for barn fra 9 år som allerede mestrer de grunnleggende skiferdighetene og gjerne har gått løypekurs.

Innføring i slalåm

Her øves på det grunnleggende svingteknikk på alpine ski. Målet er at barna skal klare å kjøre ned med god kontroll og kjøre heis alene. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Kurset passer for barn fra 7 år, det anbefales at barna har gått grunnkurs i skiteknikk før man tar slalåmkurs.

Åpner for medlemmer 1.des. kl. 12

Slalåm

Her øves det videre på svingteknikk, større fart og kunne bruke skiene i forskjellig terreng under full kontroll. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Passer for barn fra 8-9 år som har kjørt slalåm før og gjerne har gjennomført innføringskurset i slalåm.

Innføring i snøbrett

Her øves det på grunnleggende teknikk på snøbrett. Det vil være fokus på å lære fallteknikker for sikker kjøring, lære øvelser som en selv kan ta i bruk videre, samt å bygge basen for en god opplevelse i bakken. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Passer for barn fra 7 år.

Snøbrett

Her bygges det videre på det som ble jobbet med på innføringskurset. Det øves på svingteknikk og hopp med større fart, og det vil være mer balansebaserte og utfordrende øvelser for å kunne ta brettkjøringen til et mer kontrollert nivå. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Kurset passer for barn fra 9 år som har kjørt noe snøbrett fra før.

Turkurs

Kurset foregår som en dagstur med sekk i Bymarka og har fokus på turplanlegging og løypevalg. Kurset foregår både i og utenfor preparerte løyper. Kurset vektlegger hvordan man kan koke vann, finne en god plass, lage bål og lage «nødbivuakk» på en trygg måte. Skredfare er også tema. Kurset passer for barn fra 10 år som er glade i å gå skiturer.

Husk å ta med ekstra votter og tøy etter vær og temperatur, samt drikke og mat. Gjerne noe mat som kan tilberedes på bål.

Merk at turkurset har en annen tidsplan enn de øvrige kursene, da det går over to dager og ikke fire; enten begge kurslørdager eller begge kurssøndager.

Siste nyheter om Barneskikursene