Nyttårshilsen fra Trondhjems Skiklub

På årets siste dag er det som seg hør og bør tid for et tilbakeblikk på året som gikk. Året 2022.

De første vintermånedene er høysesong for aktivitet i Skiklubben. Alle arrangement, skikurs og skirenn ble planlagt ut fra den situasjonen vi hadde siden 2020 – altså med koronatiltak. Gledelig nok slapp pandemien mer og mer taket og vi kunne arrangere både Barneskikurs, Ski etter skoletid, Multisportsuka vinter, UTE-trening og kurs og Markatrimmen uten spesielt smittevern. Deltakelsen har vært stor og arrangementene har stort sett gått i flotte vinterlige forhold. Ja, for vinteren 2022 var flott med mye snø som varte langt ut på vårparten.

Gråkallparken hadde rekordbesøk og åpent 6 dager i uka. Gråkallen Snowboardklubb økte med hele 170 medlemmer i året som gikk. Onsdagssamlingene rekrutterte mange små snowboardere med sine forbilder som inspirerte til triks og hopp på brett. Dugnadsånden og frivilligheten lever i rikt monn i Gråkallparken. Skiklubben har utvidet kapasiteten i Gråkallparken og et nytt barnevennlig skitrekk er under etablering og vil stå klart til Barneskikursene i slutten av januar.

 

Året 2022 var frivillighetens år. Trondhjems Skiklub har ca 5 årsverk frivillighet. Vi markerte vår takknemlighet til frivilligheten med en skikkelig frivilligfest i april. Vi fylte Skistua med liv og latter, god mat og levende musikk av Charlotte Audestad.

Flere av våre frivillige finner meningsfulle oppgaver i ulike prosjekt. Det skal være trivelig å være frivillig i Skiklubben og vi ønsker at alle skal kjenne tilhørighet og stolthet over den innsatsen de legger ned.

 

Foruten frivilligheten er medlemmene det som utgjør Skiklubben. Dere er i overkant 5 000 medlemmer. Trondhjems Skiklub er den nest største klubben med høyest antall medlemmer i Trondheim. Med støtte fra dere kan Skiklubben gjøre vedlikeholdet i marka, preparere skiløyper, sørge for drift i Gråkallen Skileik, Gråkallparken og Gråkallen Skisenter (Kleiva), sørge for å holde oppe renn, kurs og ulike helsetiltak.

I 2022 har vi investert i vår første løypemaskin, og ny snøscooter. På den måten er vi enda bedre rustet for å tilrettelegge for Bymarkas brukere. Det skal lønne seg å være medlem av Trondhjems Skiklub. De fleste arrangement har medlemsfordeler med reduserte priser og først i køen til påmelding for våre populære arrangement. Medlemskapet kan brukes overfor våre samarbeidspartnere som eksempel sportsutstyr på Hank Sport og byggevarer på Byggmakker.

I 2022 fikk medlemmer egen klubbkolleksjon med Swix anorakk, lue og votter med Skiklubben-logo. Klubbkolleksjonen fås kjøpt i nettbutikken, og det med sterkt reduserte priser på Swix. Vi håper dere besøker nettbutikken, som ligger på hjemmesiden og at vi ser mange med skiklubben-anorakken på ski i vinter.

 

Inkludering er en viktig oppgave for Skiklubben. Gjennom 2022 har vi tatt et steg videre i inkluderingsarbeidet. Gjennom støtte fra ulike instanser har vi kunnet tilby friplasser i de fleste arrangementene våre og lagt til rette for at alle skal kunne delta.

På tampen av skisesongen tok en av våre frivillige initiativ til å arrangere et veldedighetsrenn -et renn til inntekt for det ukrainske folk i krise. I vårsola på Vintervannsmyra ble det gått utallige kilometer på ski av folk som ville vise sin støtte til saken. Oppslutningen var enorm og Sparebank 1 SMN, som støttet prosjektet, bladde opp en halv million ekstra til prosjektet.

Vi ser tilbake på et innholdsrikt år i Trondhjems Skiklub. Med ditt medlemskap er du med på å gjøre det mulig for Skiklubben å tilby aktiviteter til barn, unge og voksne gjennom hele året. Utstyr skal ikke være en barriere for å delta, og derfor har Skiklubben skaffet utstyr som brukes i arrangementene og i anleggene våre. Dere gjør det mulig å utstyre de frivillige med det de trenger for å gjøre jobben. Bymarkveteranene med arbeidsklær, verneutstyr, ryddesager og alt de trenger for vedlikehold i marka. Løypelaget med scooter og prepareringsutstyr, spader og skuffer for å sørge for løyper og snøskyving i snøfattige perioder. Både Skileiken og Gråkallparken prepareres til bruk 6-7 dager i uken gjennom hele sesongen.

 

Takk for året som gikk og vi ser fram mot nye opplevelser sammen med dere i 2023!

Med vennlig hilsen Line Selnes, daglig leder i Trondhjems Skiklub