Grunnkurs i skiteknikk

Her øves det på helt grunnleggende skiteknikk gjennom øvelser, lek og moro på ski. Knebøy, ploging og fiskebein er i fokus og de aller fleste opplever stor fremgang i løpet av kurset. Kurset passer for barn mellom 5 og 7 år, som enten er helt nybegynnere på ski eller har litt erfaring. For å delta på kurset må barnet ha fylt 5 år i 2023. 

Oppmøte og gjennomføring i Gråkallen skileik.

Løypekurs

Her øves det videre på grunnleggende skiteknikk. Det blir mer fart på skiene og fokus vil være på å gli bedre og lengre i løypene, samt å stå og svinge ned brattere bakker. Det vil være mye lek og moro på dette kurset og det passer for barn mellom 7 og 11 år. Barna bør ha noe skierfaring eller ha gått på grunnkurs før de tar løypekurs. 

Oppmøte på Skistumyra.

Skøytekurs

Dette kurset er for de barna som vil lære mer om friteknikk på langrennsski. I tillegg til mye lek øves det på grunnleggende skøyteteknikk. Det kreves ikke spesialutstyr for skiskøyting på kurset, men for å få til skøyteteknikken må skiene være helt uten festesmøring. Smørefrie ski kan derfor ikke brukes. Stavene bør være til cirka skulderhøyde. Passer for barn fra 9 år som allerede mestrer de grunnleggende skiferdighetene og gjerne har gått løypekurs. 

Oppmøte på Skistumyra.

Innføring i slalåm

Her øves på det grunnleggende svingteknikk på alpine ski. Målet er at barna skal klare å kjøre ned med god kontroll og kjøre heis alene. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Kurset passer for barn fra 7 år, det anbefales at barna har noe skierfaring eller har gått grunnkurs i skiteknikk før man tar slalåmkurs. 

Oppmøte på Litj-Gråkallen. Kurset går i Gråkallparken.

Slalåm

Her øves det videre på svingteknikk, større fart og kunne bruke skiene i forskjellig terreng under full kontroll. Kurset krever at barna har slalåmski, staver og hjelm. Passer for barn fra 8-9 år som har kjørt slalåm før og gjerne har gjennomført innføringskurset i slalåm. 

Oppmøte på Litj-Gråkallen. Kurset går i Gråkallparken.

Innføring i snøbrett

Her øves det på grunnleggende teknikk på snøbrett. Det vil være fokus på å lære fallteknikker for sikker kjøring, lære øvelser som barna selv kan ta i bruk videre, samt å gi grunnlag for en god opplevelse i bakken. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Passer for barn fra 7 år.  

Oppmøte på Litj-Gråkallen. Kurset går i Gråkallparken.

Snøbrett

Her bygges det videre på det som ble jobbet med på innføringskurset. Det øves på svingteknikk og hopp med større fart, og det vil være mer balansebaserte og utfordrende øvelser for å kunne ta brettkjøringen til et mer kontrollert nivå. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Kurset passer for barn fra 9 år som har kjørt noe snøbrett fra før. 

Oppmøte på Litj-Gråkallen. Kurset går i Gråkallparken.

Snøbrett Park

Her øver vi på hopp, rails og parkkjøring. Kurset krever at barna har snøbrett og hjelm. Kurset passer for barn fra 9 år og opp til 14 år (født 2010-2015). 

Deltakerne må ha god svingteknikk og gode grunnleggende ferdigheter på snøbrett fra før. 

Oppmøte på Litj-Gråkallen. Kurset går i Gråkallparken.

Turkurs

Kurset foregår som en dagstur med sekk i Bymarka og har fokus på å kose seg på tur og planlegge hva man trenger i sekken. Kurset foregår både i og utenfor preparerte løyper. På dette kurset får du lære å koke vann, finne en god rasteplass, lage bål og lage «nødbivuakk» på en trygg måte. Skredfare er også tema. Kurset passer for barn fra 10 år som er glade i å gå skiturer. 

Husk å ta med ekstra votter og tøy etter vær og temperatur, samt drikke og mat. Gjerne noe mat som kan tilberedes på bål. Se egen pakkeliste for sekken. 

Merk at turkurset har en annen tidsplan enn de øvrige kursene, siden det går over to hele dager. I 2024 går turkurset søndag 21. og 28. januar, kl. 10.30-15.00. 

Oppmøte på Skistumyra.

Skikurs for foresatte

Mens barna er på sitt Barneskikurs kan de voksne også lære seg grunnleggende skiteknikk. Her vil du få nok kunnskap og ferdigheter til å ha glede av skiturer og skileik med barna. Vi har ski, skisko og staver for utleie til de som trenger det. 

Kursene for voksne i 2024 er:
Formiddagskurs (60 min) 20., 21., 27. og 28. januar kl 10:45-11:45 

Ettermiddagskurs (60 min) 20., 21., 27. og 28. januar kl 13:45-14:45 

Oppmøte på Skistumyra.

Pris: 800,-